HolaMariola

dimecres, 30 d’abril del 2014

 

TUITS, SELFIES i PLÀTANS

 
Que cruels i efectives són les xarxes socials!


Les forces de seguretat i les institucions burocràtiques encara no saben com han d'actuar arran dels molts comentaris i el rebombori que pot aixecar una acció que fa pocs anys era denunciable però que passava sense pena ni glòria. 


El FET

Va ser en el partit entre el Vilarreal i el Barça. DANI ALVES agafa un plàtan que li llencen i se'l menja. Ho pots recuperar en aquest vídeo! 






No és la primera vegada ni molt menys que es fa una acció d'aquestes característiques que s'interpreta com una acció de racisme. Pels camps de futbol i quan hi ha un futbolista negra més d'una vegada s'han sentit sorolls emulant un mico. 
El fet és que Alves, que altres vegades ha estat més maldestre, aquest cop s'ho ha agafat bé i s'ha menjat el plàtan.

 

LA REACCIÓ

La xarxa ha volgut denunciar aquest fet a la seva manera i ha nascut el hashtag a twitter #WeAreAllMonkeys #TodosSomosMacacos i des de El matí de Catalunya Ràdio #TotsSomMisoc. Mònica Terribas ha fet una crida perquè tothom es faci un selfie amb un plàtan i la comparteixi. 
Ella mateixa ho va fer ... bé, no és un selfie però compta!



Qui és aquesta del plàtan? Una cara sense identificar?




EL PODER DE LES XARXES


El què no ens podiem imaginar fa uns anys és el què es pot aconseguir amb un rebombori d'aquestes característiques. El més semblant al què ha acabat passant és allò que en deien als jutjats "les sentències que es prenen per alarma social".
A les últimes hores la policia ha detingut i ha fet declarar al noi que va llençar el plàtan. El Vilarreal li ha retirat el carnet de soci de "per vida" i ha acabat amagant-se fins i tot de les xarxes socials. 

Es diu DAVID CAMPAYO LLEO. Té 26 anys i fins fa poques hores era a Twitter @campayito88. El compte s'ha eliminat i el seu Facebook ja no existeix.
La xarxa és cruel i no cal buscar massa per trobar rastres d'ell. 
( va...pixelo...)





És per reflexionar!

- És massa contundent la reacció policial?
- Haguéssin fet el mateix els agents sense el rebombori a les xarxes?
- Se'n sortirà aquest noi després d'això? 
...










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada