HolaMariola

divendres, 30 de maig del 2014


Comentaris amb plus 



He agafat  aquesta expressió "amb plus" de la gran Sílvia Coppulo a El Suplement de Catalunya Ràdio on hi col·laboro fent reportatges.
Em va força bé per obrir un debat reflexiu al voltant del periodisme actual.

Aquests dies reflexiono força al voltant del canvi que està fent el periodisme amb l'existència de xarxes socials i entorns que permeten els comentaris de qualsevol persona. El d'avui és un exemple de com, moltes vegades, els comentaris dels lectors o oients d'una notícia aporten més valor periodístic que la mateixa notícia redactada per un periodista.

La notícia és aquesta publicada al Diari Ara









En aquests moments és la més llegida
( Divendres 30 de maig del 2014 - 10.49 hores)



 

Som en un entorn d'immediatesa que ens obliga a publicar massa ràpid i no parem a pensar en el context i en la investigació i extrapolació del fet en si. Que Guardiola s'ha casat és notícia sí però potser podríem respondre a les preguntes més periodístiques que genera un fet en si. El periodista que ha publicat la notícia s'ha centrat a fer-ho al més aviat possible i no s'ha preguntat: perquè es casa després de vint anys?
No ha fet cap esforç per respondre el què es deuen estar preguntant els nostres espectadors, lectors i oients. Si mireu els comentaris, entendreu tot això que dic.



A Alemanya t'estalvies un 10 % d'impostos si estàs casat.
Segons Andrew, tributes en una classe diferent d'impostos.



Què passa actualment a l'Estat amb les parelles de fet?

No podríem haver ampliat i extrapolat la notícia? No creus?

D'una simple tafaneria, n'hauríem pogut treure una informació útil per aquells que tenen un contracte milionari a Alemanya ( que deuen ser poquets) o aquells que viuen en "parella de fet" ( que són molts). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada